feng shui, zen, stones

Ons verhaal

Karen Brouwer is koordirigent en zij had een droom. Ze wilde een goed amateurkoor. Een koor waar iedereen die kan zingen mee mag doen.
Dat lijkt misschien logisch, maar dat is het niet. Voor mensen die een beperkting hebben en kunnen zingen, is vaak geen plaats bij veel koren.


Bij “Onbeperkt Talent” maakt dat niet uit. Kun je zingen en vind je het leuk om dit samen met anderen te doen, dan ben je welkom. Bij “Onbeperkt Talent” draait het om de muziek en plezier beleven aan samen muziek maken. Dat dat goed werkt is te zien en te horen op de repetities en bij de concerten. “Onbeperkt Talent” is een goed amateurkoor waar meerstemmig wordt gezongen.

Door samen te zingen bereiken we meer samen koor zijn, zoals:    
    Samen iets ondernemen
    Samen je grenzen verleggen
    Samen iets opbouwen
    Samen je talenten gebruiken
    Anderen van je talenten laten genieten.

Participeren en inclusie, het zijn moderne woorden die veel worden gebruikt door bestuurders en gemeenten. Het betekent eigenlijk heel simpel: “MEE DOEN, SAMEN DOEN” en bij “Onbeperkt Talent” doen we dat gewoon!!

Geschiedenis

“Onbeperkt Talent” bestaat sinds 2006. In dat jaar zijn de repetities gestart. Daar is wel wat aan vooraf gegaan. Bijna een jaar lang zijn er voorbereidingen geweest. Karen Brouwer, dirigent, kwam met haar ‘droom’ bij de medewerkers van Erbij Horen. (Erbij Horen was een samenwerkingsproject van Welstede Welzijnsgroep, MEE Veluwe en Sportservice.)

Karen en Erbij Horen deelden dezelfde ideeën. Zij vonden allemaal dat iedereen mee moet kunnen doen. Ook als je een beperking hebt en wel goed kunt zingen. Na lang voorbereiden zijn de repetities gestart in september 2006: mensen met en mensen zonder beperking zongen samen in een koor!

Zij vonden ook dat “Onbeperkt Talent” een goed koor moest worden. En dat is gelukt. Iedereen zette zich goed in. Karen is enthousiast en deskundig en “Onbeperkt Talent” is een goed koor, met veel gezelligheid en enthousiasme.

 

Hoogtepunten

Overzicht van de hoogtepunten in de geschiedenis van “Onbeperkt Talent“: